English
cesky

Kontakt

info@huculclub.eu

2016

(ještě ) starší “novinky”/archiv od r.2009

hand   Rok 2016

 

22.12.2016 Všem přátelům a příznivcúm huculských koní přejeme opravdu dobrý nadcházející rok!

PF2017-t

 

2016-11-25

 

Všem, kdo se nechtějí s vánočními dárky stresovat a kdo ví, že jejich blízcí jsou rádi v blízkosti koní, nabízíme opět dárkové poukazy na jízdu na koni - jezdecký výcvik, vyjížďky do přírody, lekci hipoterapie, anebo třeba i práci s koněm ze země. Vyberte si cokoliv z naší nabídky a my vám vytvoříme poukaz, který vám oproti platbě elektronicky zašleme, takže nezaplatíte ani o korunu více, než je uvedeno v našem ceníku! Doufáme, že vaši blízcí prožijí s našimi koňmi nejednu hezkou chvíli ;)

Pro bližší info pište na betty.funny@seznam.cz

 

2016-11-1111.11.2016 Že nás a naše členy nenechá Zmrzlické stádo ani chvíli odpočívat ví snad už každý, kdo měl alespoň trochu možnost sledovat dění na naší farmě. První mrazíky nemusí nutně značit u zvířat začátek zimního spánku, ale třeba i začátek dobrodružství, jako je hledání trávy. Hucul dokáže dát velmi jasně najevo svou preferenci před senem a slámou, čehož je důkazem úterní výprava našeho stáda do Ořecha, nutno podotknout, že neplánovaná. Fotky vypadají velice romanticky, avšak hledání a přihánění stáda domů tak růžové již nebylo. DĚKUJEME VŠEM, KDO SE NA LAPENÍ STÁDA PODÍLELI a díky nimž se podařilo zachránit situaci a stádo v pořádku vrátit domů! (Za dokumentační foto děkujeme Elišce Kudrnovské)

mezera_1

27.10.2016  S novým školním rokem 2016 jsme se rozhodli vrátit ke kořenům a znovu zavést alternativu ke standartnímu členství. Kategorie Příznivec Hucul clubu je určena všem, kdo mají naše koně rádi, záleží jim na nich a zajímají se o naši činnost, avšak nemají dostatek možností pro to, aby se aktivně podíleli na chodu Hucul clubu jakožto řádní členové, ať již z časových, zdravotních, anebo jiných důvodů.

 

Vážení a milí přátelé a příznivci Hucul clubu!
Rádi bychom vás tímto pozvali na OSLAVU 44. LET HUCUL CLUBU
, která se bude konat ve ČTVRTEK 17.11. od 15:00 na naší farmě Aster v osadě Zmrzlík u Prahy. Těšit se můžete především na naše stádo, prohlídku farmy, nahlédnutí do aktuálního dění v Hucul clubu, a hlavně, na SLAVNOSTNÍ OTEVŘENÍ NOVÉ KLUBOVNY ve stodole, s trochou muziky a drobným občerstvením. Vítáni jsou všichni, komu na nás a na tom, co děláme, záleží :) Těšíme se na vás! Jakákoliv iniciativa ohledně laskomin pro koně, anebo vaše přátele, je samozřejmě vítána ;)

2016-10-27

mezera_1

19.10.2016 Tak jako každý rok, i s letošním podzimem zavítal na naši farmu na Zmrzlíku help team Kooperativy, aby pod vedením Silvie Waisserové přiložil ruku k dílu a pomohl s tím, co bylo nejvíce potřeba. Tento rok si vzali na starosti přípravu ohradníkových sloupků, ale i běžný úklid farmy, sběr jablek pro koně a spoustu dalších činností, které při běžném provozu jen těžko stíháme. Za jejich pomoc jim patří veliký dík - jsme rádi, že se z vaší pomoci stala takováto hezká tradice a těšíme se na vás zase napřesrok! 

2016-10-19

mezera_1

Tuto neděli, 2. 10., jsme se poprvé účastnili Festivalu zvířat na Výstavišti Holešovice. Počasí nám sice nepřálo, ale na rozdíl od ostatních koňských účastníků jsme to nevzdali a pro těch pár lidí, co v dešti dorazili, jsme předvedli nacvičenou čtverylku a ukázku hipoterapie. Doufáme, že té hrstce statečných udělalo naše vystoupení radost alespoň takovou, jako nám. Evička, Citadela, Gaia a Kryštof si akci docela užili, od rána až do odpoledne se pásli, dvakrát si zajeli čtverylku, umyli si kožichy a domů se jim od trávy ani nechtělo ;) Za fotky velmi děkujeme Maria von Weber, celé album můžete nalézt na odkazu http://marysha.rajce.idnes.cz/Ctverylka_huculu_2.10.2016/

2016-10-03


mezera_1

18.9.2016 Sotva jsme si trochu odpočinuli od letního zápřahu na farmě, přinášíme vám harmonogram akcí, na kterých nás během měsíce září můžete vidět a potkat!
V sobotu
10.9. jsme vozili děti na Letňanském vinobraní,
hned následující týden se 17.9. již tradičně zúčastníme Dne s přírodou oddílu Ginkgo v pražských Malešicích
a v neděli 2.10. se uvidíme na holešovickém Výstavišti, kde se zúčastníme Festivalu zvířat :) na viděnou a budeme se těšit na těchto akcích, nebo u nás na farmě!

2016-09-12

 Skupinový výcvik pro děti se nám pomalu plní, a proto neváhejte a pokud máte zájem, přihlašte svého potomka také! Volná místa máme ve středečním výcviku pro pokročilé, čtvrtečním pro mírně pokročilé a pátečním pro začátečníky. S jakýmikoliv dotazy ohledně výcviku se na nás můžete obracet na uvedených kontaktech.

mezera_1

 

4.9.2016 Léto se již pomalu přehupuje do podzimu, děti začaly chodit do školy a vy již určitě přemýšlíte, jak jim zaplnit volný čas nějakou vhodnou aktivní zábavou. I v letošním školním roce od října otevíráme pravidelný skupinový výcvik pro děti, na které je můžete již v průběhu září přihlašovat buď na našem e-mailu, anebo na telefonním čísle Vladěnky, která v letošním roce bude mít většinu výcviků na starosti. Bližší info o výcviku můžete získat tamtéž, anebo zde v sekci Nabízíme – Jezdecký výcvik.  Doufáme, že bude mít výcvik alespoň takový úspěch, jako v loňském roce a že z vašich dětí budou šikovní jezdci a jezdkyně.

2016-09-04-tKdo sledoval alespoň trochu přes léto dění u nás na farmě, ten dobře ví, že jsme se rozhodně nenudili. Pro většinu normálních lidí znamená léto čas relaxace a dovolených, ale lidi od koní jsou tak trochu jiní. Naštěstí jsme to všechno zvládli a dokonce jsme si našli čas i na to, abychom vidle vyměnili za klávesnici počítače a ve spolupráci s časopisem Tina zrealizovali rozhovor o hipoterapii. Doufáme, že se vám bude líbit a že přispěje k povědomí široké veřejnosti o tom, co to hipoterapie je a co s ní mají naši koně vlastně společného.

mezera_1

V pondělí 22.8. se kobyle Arnice narodilo dlouho očekávané hříbátko - krásný šedivý hřebeček. Naše radost však netrvala bohužel příliš dlouho, jak to tak bývá, když se člověk na něco moc těší. Přestože se hříbě 2016-08-25narodilo v očekávaném termínu, bylo velmi slabé, nebylo schopné se samo postavit na nohy a pít ani od matky, ani z lahve. Arnika z této situace byla samozřejmě dost nervozní a situaci nám také příliš neulehčovala. I přes neustálou asistenci veterináře a nasazení vlastního zdraví se nám hřebečka nepodařilo zachránit a v úterý v dopoledních hodinách uhynul. V současné době se Arnika pomalu psychicky ze ztráty zotavuje, ale bude to ještě běh na dlouhou trať, tak jí držte palce. Ztráta hříběte je velmi bolestnou zkušeností především pro ni, ale samozřejmě i pro nás, a to doslova. Vždyť jenom zázrakem se Lešovi při zachraňování hříběte nestalo nic vážného a skončil "jen" s rozbitou hlavou!

 

11.8.2016 Přátelé a příznivci huculů a Hucul Clubu! Do konce srpna je u nás na farmě práce habaděj a rukou málo. Proto bychom rádi pozvali všechny, kdo se práce nebojí, k nám na farmu. Čeká nás stavba ohradníků pastvin, úklid táborového areálu, bílení stájí, ale i běžná údržba stájí. Každý pilný pracant bude po zásluze odměněn pohledem na svět z koňského hřbetu. Dobrovolníci se mohou do konce prázdnin hlásit Bětce na 605304310. ;)

Při jednom z mnoha úklidů jsme narazili na klenot, který jsme považovali již za dávno ztracený a zachránili jej před vyhozením. Jedná se o jednu z ukázek kreativity a nápaditosti našich členů z počátku 90.let 20.stol. - přepracování slavné hry Dostihy, hry a sázky na motivy Hucul clubu. Mnoho z koní, kteří jsou zde karikováni, již bohužel nejsou naživu, někteří jsou prodáni a již o nich nemáme informace, někteří zde na Zmrzlíku, nebo u našich přátel dožívají svůj důchod. Letos Hucul club slaví 44 let své existence a taková drobnost, jako jsou právě zde vyobrazené Dostihy jej dělá tím, čím vždy byl a je - místem, kde vznikala a vznikají pevná přátelství, které nejen bere síly, ale dává smysl a inspiraci lidem, kteří jím prošli. Dostihy bychom rádi zrestaurovali, tak nám držte palce a těšte se na výsledek!

2016-08-11-dostihy

Že se vracejí dobří holubi, to se dávno ví. Vracejí se ale i zákazníci a to nás těší. Že k nám pravidelně chodí děti a dospělí z Prahy, nás samozřejmě těší, ale dvojnásob potěší, když se za námi po roce vypraví například zákaznice z Floridy, anebo když se za námi vypraví skupinka Finů. A nedivíme se – cválání po strništích a špendlíky k svačině dokážou rozveselit každou všední vyjížďku. Jsme rádi, že jste u nás rádi a budeme se nadále snažit, abyste se všichni k našim koním rádi vraceli!

První půlka prázdnin je již úspěšně za námi a musíme říci, že jsme se rozhodně neflákali. Úspěšně jsme zvládli oba dva turnusy letních dětských táborů, o jejichž průběhu vás ještě budeme důkladněji informovat, sklidili jsme seno z našich pastvin a již netrpělivě očekáváme, až doroste tráva, na které se budou naši koně až do podzimu pást, a připravujeme se na sklizeň slámy. Prázdniny však nekončí a těšíme se na vás na naší farmě. Počasí je jako stvořené k dlouhým vyjížďkám, tak neváhejte, dokud jsou dny dlouhé!

mezera_1

5.7. 2016 Prázdniny začaly, ale ne pro nás a naše koně – v sobotu 2.7. začal na naší farmě na Zmrzlíku první turnus letního dětského tábora, který si sem přijeli užít jak úplní nováčci, tak zkušení jezdci. To však neznamená, že by naše provozní kapacita byla naprosto vytížená. Chcete si i vy užít pohled na zlátnoucí pole a rozkvetlé louky  s koňského hřbetu, jako děti na našem táboře? Službu v kuchyni a ranní rozcvičku vám odpustíme Pokud si chcete přijet užít léto s huculy na naší farmě, stačí se objednat u Vladěnky na 739 863 936, která má provoz na farmě na povel až do 16.7.!

V sobotu 25.6. jsme se s našimi koňmi účastnili již 14. historického průvodu královny Johanky v Rožmitále pod Třemšínem. Před čtyřmi lety jsme zde byli poprvé a od té doby sem jezdíme na tuto příjemnou akci pravidelně každý rok. Celé dopoledne jsme vozili malé rytíře a princezny, kličkovali mezi draky a loupežníky a na závěr se zapojili i do slavnostního průvodu s královnou Johankou. Podařenou akci nenarušily ani přeháňky, kterými páni meteorologové vyhrožovali tak dlouho, až se skutečně dostavily, a všichni dvořané zde statečně vytrvali až do konce. Budeme se těšit zase za rok! Co všechno se zde dělo, si můžete přečíst na oficiálních stránkách města Rožmitál pod Třemšínem, kde naleznete i další spoustu obrázků.

2016-07-05

mezera_1

14.06.2016 Úterní odpoledne ve FN Motol bylo procházkou růžovým sadem oproti tomu, co čekalo naše koně v neděli na letenském Kašpárkohraní - vždyť se taky Gaie, Pandoře a Citadele prostřídalo na hřbetech podle našich propočtů více než 300 dětí a zasloužily si tak každou laskominu, kterou od návštěvníků dostaly. Není se tedy čemu divit, že se dnes vyvalují ve slámě a užívají si zaslouženého volna a klidu, aby načerpaly síly na další dřinu - třeba na městské slavnosti v Rožmitále v sobotu 25.6., anebo Ořešské medobraní v neděli 26.6. Přijdete se taky svézt?

mezera_1

2016-06-14-2

Se začínajícím létem jsou naši koňští kamarádi doslova na dračku. Po dlouhých pěti letech se minulé úterý podívali Ambra s Ufounem do FN Motol, kde vozili malé pacienty a rozdávali radost v rámci již 18-tého ročníku Indiánských prázdnin, pořádaných dobrovolnickou organizací KID o.p.s. Tato akce zpestřuje po celý měsíc červen dětem pobyt ve zdejší nemocnici bohatým programem, kterého jsme se letos poprvé mohli zúčastnit. Při rozhodování, kteří koně s námi pojedou, byla volba jasná. Valach Ufo, osvědčený mazák, se sice neprojel výtahem Motolské nemocnice, jak tomu bylo před pěti lety, ale úlohu sekačky a živého plyšáka zvládl bravurně, měl celou akci těžce na háku a z míry ho nevyvedly ani indiánské zpěvy, ani sbíječky na přilehlé stavbě. Ani Ambra se nenechala zahanbit a zdatně mu celou dobu sekundovala. V programu tohoto odpoledne nemohli chybět ani opravdovský indiánský indiáni, ze spřáteleného kmene Walden a jejich zpěv, tance a hry. Děkujeme za pozvání na toto příjemné odpoledne a věříme, že program Indiánských prázdnin je pohlazením po duši nejen zdejších dětí, ale i jejich rodičů - děláte skvělou práci! Za fotografie děkujeme paní Michele Mensové.

2016-06-14-1

 

handJe to tady! První letošní hříbátko našeho chovu se dne 2.6.2016 narodilo kobyle Cilce, toho času v péči Vladěnky a Verči v Kamenných Žehrovicích! Tatínkem je hřebec Haidar, kterého máme zapůjčeného i tuto připouštěcí sezónu ze Zemského hřebčince Písek. Letos budou všechna narozená hříbátka jménem od písmena Zet -tak jak se asi ta naše nová koňská slečna bude jmenovat?

2016-06-14-3

V sobotu 28.5.2016 naše farma na Zmrzlíku přivítala malé milovníky koní a přírody z MŠ Škola hrou. Děti se zde spolu s rodiči mohly seznámit s našimi koňmi, něco zajímavého se o nich dozvědět, vyzkoušet si základní péči o ně, ale také si zasoutěžit, opéct špekáček a vůbec zde strávit příjemný víkendový den  Dokumentační obrázky můžete nalézt na FB MČ Prahy 15: https://www.facebook.com/M%C4%9Bstsk%C3%A1-%C4%8D%C3%A1st-Praha-15-688428674598850/photos/?tab=album&album_id=898600196915029

2016-06-05-1

 

flag Velmi často se na nás obracíte s dotazy, jak můžete podpořit činnost naší farmy. Jsme si vědomi toho, že ne každý má peněz na rozdávání, ale šikovné ruce a trocha času se snad najdou u každého :) chtěli bychom tedy naše příznivce a přátele pozvat na víkend 18. a 19.6., kdy se na farmě Aster budou konat přípravy na prázdninovou sezónu v Hucul Clubu. Uvítáme všechny, kdo chtějí přiložit ruku k dílu při obnově našeho táborového areálu, ale i každodenním chodu farmy. Sluníčko objednáme, svačinu připravíme a koně - ti se na vás také budou těšit! Bližší info o tom, co všechno nás čeká, naleznete na vytvořené události na FB:
https://www.facebook.com/events/617183321776156/

2016-06-05-2

      mezera_1

Jsme rádi, že ještě stále se najdou lidé, kteří se nebojí přispět na dobrou věc! Díky dárcům a sponzorům z vašich řad můžeme udržovat ceny za ježdění v dostupné sféře, aniž bychom šidili koně o to, co potřebují. První jarní vlašťovkou mezi sponzory se tento rok stala firma Kolektory Praha a.s..které velmi děkujeme za její příspěvek! Díky ní můžeme například zaplnit prázdné prostory na seno v naší stodole, které se kvůli loňskému suchu nepodařilo zaplnit naším vlastním senem. Pokud byste i vy chtěli přispět nějakou tou korunou na chod naší farmy, neváhejte nás kontaktovat!

V sobotu 23.4. jsme se již tradičně účastnili jarního Dne Země oddílu Ginkgo v pražských Malešicích, aby naše koně v doprovodu děvčat povozili všechny pilné účastníky připravených soutěží. Sníh naštěstí počkal do neděle, takže se akce zdárně vydařila a na našich koních si tak mohlo užít zaslouženou jízdu několik desítek malých jezdců a jezdkyněk. Pro koně to byla jako vždy brnkačka, užívali si pastvu a v mezičase teda někoho povozili, aby se neřeklo. Tak snad zase za rok, v Malešickém parku!

denzeme2016
A abyste nemuseli čekat na svezení na našich koních další rok, přijeďte za námi na naší farmu, nebo se zastavte na některou z následujících akcí, kde také budeme:

handv sobotu 28.5. na Radotínském rodeu,
v neděli 12.6. na Kašpárkohraní na Letné, a
               v sobotu 25.6. na městských slavnostech v Rožmitále pod Třemšínem

mezera_1

flagJeště stále se můžete přihlašovat na naše letní dětské tábory! (info viz níže) Posledních pár volných míst zbývá na prvním turnuse, tak neváhejte, tábor bude určitě stát za to, jako každý rok! Z důvodu nenaplněné kapacity jsme naopak nuceni zrušit třetí turnus pro starší a pokročilé, termín tábora bude využit pro zájemce o individuální výuku, děkujeme za pochopení mourek

handZhruba před třemi týdny se k nám na farmu přistěhoval mourovatý nekastrovaný kocourek, starý odhadem 1 rok, až na špatnou výživovou kondici moc hezký, komunikativní a mazlivý. Prosíme o sdílení do okolí Zmrzlíka (Zadní Kopanina, Ořech, Řeporyje), jestli někomu neschází, případně jestli by se ho nechtěl někdo ujmout. I když je moc milý, bohužel nám narušuje naše ustálené kočičí stavy a je tu tak trochu navíc. Děkujeme!

 

Tabor2016-t

 

Zima přeběhla dřív než jsme se nadáli a je nám jasné, že stejně rychle tady bude i léto! Proto jsme nezaháleli a připravili pro vás aktuální nabídku letních programů pro děti a mládež na naší farmě. Věříme, že budete mít z čeho vybírat!

 

 

 

hand   3.3.2016  Doleji oznámená Horymírova jízda na zahájení letošní sezony se vydařila znamenitě. Kdo jste tam nebyli, přečtěte si o ní zde, prohlédněte si fotografie z akce, a příště se zúčastněte s námi!

 

hand   Protože radost našim blízkým je potřeba dělat nejen o Vánocích, rozhodli jsme se nastálo zavést do naší nabídky prodej DÁRKOVÝCH POUKAZŮ NA JÍZDU NA KONI! Od nynějška tak můžete jako dárek věnovat poukaz na cokoliv, co máme standardně v naší nabídce - jezdecký výcvik, lekci hipoterapie, vyjížďku do přírody, nebo celodenní putování. Poukázku vám zašleme ihned proti vaší platbě, v elektronické podobě, takže nezaplatíte ani o korunu víc, než je uvedeno za danou službu v našem ceníku. O poukázku si můžete napsat na e-mail betty.funny@seznam.cz , anebo zavolat na telefonní číslo 605304310. Věříme, že naši koně udělají i vašim blízkým radost.

mezera_1

17.2.2016 Letošní jezdeckou sezonu zahájíme 27. února tradiční Horymírovou sváteční jízdou (známou též jako Šemíkův memoriál).Viz letáček. Hosté jízdní i pěší jsou vítáni, po celé trase
. Horymir2016-t

mezera_1

11.2.2016 Počasí se nemůže rozhodnout, zda se přikloní na stranu zimy či jara, ale svátky se nemění. Proto jsme se i my s našimi koňmi připojili oslavám svátku pro tuto dobu nejpříznačnějšímu - Masopustu. V sobotu 6.2.  vyrazily Madla, Bětka a Alice spolu s Citadelou a Pandorou na oslavy tohoto bláznivého svátku plného veselí a masek v Pražských Letňanech. Děvčata i koně nás jaksepatří reprezentovali, zvláště při masopustním průvodu, kde se nenechali zastrašit ani dlouhou garderóbou jezdců, ani mumrajem dětí, hasičů a všelijakých masek. Tak zas příště na nějaké takové pěkné taškařici!

masopust2016

 

mezera_1

 

pizla16.1.2016 Jako první příspěvek v novém roce bych strašně ráda napsala něco jiného, pozitivního, ale bohužel se stalo. V úterý večer se po dlouhém boji s těžkým zraněním odebrala na věčné pastviny pětiletá kobylka Persea, svůj boj k našemu velkému zármutku nevyhrála. Ti, kdo ji znali a měli rádi, jí od hříbátka neřekli jinak než Pižla, bez ohledu na to, co měla napsáno v papírech. Od malička to byla výjimečná kobylka, pro každou srandu, další z řady těch, kteří by odcházet neměli. Po Pižle zůstala v našem stádě citelná mezera a ještě citelnější však v srdci "jejích" lidí, kteří jí věnovali všechny krásné chvíle v jejím krátkém životě. Ahoj, Pižlí, myslíme na tebe!

 

mezera_1

 

Copyright Hucul Club 2009 -2017

[Z novinek] [2017] [2016] [2015] [2014] [2013] [2012] [2011] [2010] [2009]